Winnaar Autotechnicus van het Jaar 2008

Overweldigende belangstelling voor winnaar Autotechnicus van het Jaar 2008

Sinds Cor Bels van Wittebrug Autogroep de titel Autotechnicus van het Jaar 2008 heeft gewonnen, staat hij net als zijn werkgever volop in de schijnwerpers. Diverse media hebben volop aandacht besteed aan zijn overwinning, van SBS-nieuwsprogramma Hart van Nederland tot vakblad Auto & Motor TECHNIEK.
Vorige week kreeg de Autotechnicus van het Jaar 2008 bezoek van Rob Hendrichs, buitendienstmedewerker van Bovemij Verzekeringen, een van de sponsoren van het evenement. Bels kreeg een cheque aangeboden voor een autoverzekering en er was taart voor het hele bedrijf. Een mooie toevoeging op de talloze gelukwensen die Bels via sms, telefoon en in de werkplaats had ontvangen na de spannende finale op 30 mei bij Innovam in Nieuwegein.

Blijdschap

“Het leek wel een slagveld, zo snel ging het”, blikt Bels terug op de finale. “Mijn tactiek was om me te concentreren op wat ik wist en niet te lang stil te staan bij dingen die ik niet wist. Dat was wellicht mijn sleutel tot succes. Bovendien heeft mijn rol als leermeester geholpen. Om kennis over te kunnen dragen, moet je het goed onder woorden kunnen brengen en stapsgewijs te werk gaan.”

Maarten Verhaar, directeur autobedrijven van Wittebrug Autogroep, is uiteraard zeer trots op de prestatie van zijn medewerker. “De blijdschap is tweeledig. Enerzijds omdat het bevestigt dat wij kwaliteit in huis hebben en anderzijds omdat Cor als interne opleider garant staat dat de kwaliteit in de hele organisatie hoog blijft”, aldus Verhaar, die de verkiezing als belangrijk instrument ziet om het vak autotechnicus in de schijnwerpers te zetten.
“In onze branche is het lastig om kwalitatief nieuw personeel te vinden. Deze verkiezing speelt een grote rol om het in mijn ogen ondergewaarde vakgebied meer onder de aandacht te brengen. Veel jongeren kiezen voor een carrière in de ICT, maar de autobranche is een aantrekkelijk alternatief. Het is namelijk een heel breed vak en dus bijzonder uitdagend. Zeker met de huidige techniek, waar computers juist een steeds grotere rol spelen.”

Toekomst

De verkiezing Autotechnicus van het Jaar 2008 wordt georganiseerd door Innovam, dat dit jaar haar zestigjarig bestaan viert, en is mede mogelijk gemaakt door stichting OOMT. Bea Berndsen, secretaris van stichting OOMT: ”Door middel van deze verkiezing laten we zien dat het beroep autotechnicus een vak is om trots op te zijn. Bovendien toont de verkiezing aan dat de mobiliteitsbranche veel investeert in training en opleiding. Het is een stimulans voor iedereen in de branche om zich te blijven ontwikkelen.” Tijdens de finale van de verkiezing werd ook de winnaar van de verkiezing Autotechnicus van de Toekomst bekendgemaakt. Deze wedstrijd voor ROC-leerlingen autotechniek werd gewonnen door Sven van Grimhuyzen van Auto Borchwerf uit Roosendaal.

23 juni 2008 persbericht Website Innovam