Profiel

Maarten Verhaar:

pure automotive manager en consultant.

verhaar10170_15Verhaar volgde IVA Business School en Economie & Management aan de Haagse Hogeschool en werkte bij twee autoleasemaatschappijen en de ING Bank. In 1996 trad hij aan als directeur van Opeldealer THG Kerketuinen bv, toen nog onderdeel van Riva Holding bv. In 2000 werd Maarten Verhaar benoemd tot directeur van Riva Holding (350 fte’s), met dealerschappen van o.a. Opel, Peugeot, smart, Daewoo en Nissan. In de daaropvolgende jaren concentreerde Riva Holding zich op Peugeot en aanverwante mobiliteitsactiviteiten. Maarten Verhaar hield zich bij Riva Holding bezig met een omvangrijke herstructurering. Onder zijn leiding heeft Riva Holding zich specifiek gericht op een verdere optimalisatie van haar activiteiten. Naast het aansturen van de dealerbedrijven heeft hij ervaring opgedaan op het gebied van reorganisaties, acquisities en verkoop van bedrijven.

Verhaar stapte in 2003 over naar de adviesbranche, waar hij uiteenlopende opdrachten uitvoert. Regelmatig treedt hij op als adviseur bij de acquisitie of verkoop van een (automotive gerelateerd) bedrijf. Daarnaast houdt hij zich bezig met interim-management, reorganisatie en efficiency vraagstukken binnen dealerbedrijven, schadeherstelbedrijven en (dealergelieerde) autoleasemaatschappijen en treedt hij op als sparringpartner van directie, (midden)management en aandeelhouders van deze bedrijfsgroepen. Veelal gaat hier een Quick Scan aan vooraf. Dit korte onderzoek geeft snel een heldere analyse van de verbeterpunten in vestigingen van bijvoorbeeld dealergroepen.

Verhaar heeft de overtuiging dat veel automobielbedrijven de komende jaren de processen verder moeten optimaliseren. Klanten en importeurs stellen hoge eisen aan dealers, door concurrentie zijn de marges smal. Mede door grootschaligheid (synergie) tracht men het rendement te verbeteren. De klant heeft echter behoefte aan service en vriendelijkheid. Die ogenschijnlijk strijdige uitgangspunten moeten worden gecombineerd.

Een indruk van vervulde opdrachten staat vermeld onder ‘Portfolio‘, referenten vertellen graag hun ervaringen.