Maarten Verhaar start in automotive-adviesbranche

Interim manager bij @AVenture Partners

Maarten Verhaar (37) is per heden actief als interim manager bij @AVenture Partners. Verhaar was tot 1 maart directeur van Riva Holding bv in Den Haag (Peugeotdealers, smart, leasing en automaterialen) waar hij zeven jaar heeft gewerkt.

@AVenture Partners beschikt nu over vier automotive specialisten en is daarmee in vier jaar tijd gegroeid tot het toonaangevende automotive interim managementbureau van Nederland. Eerder al kwamen Bert Noteboom (ex-Broekhuis) en Theo van Gammeren (ex-Spijker Groep) het team van oprichters Harm Slomp (ex-Kwik Fit) en Willem de Lange versterken.

Maarten Verhaar hield zich bij Riva Holding bezig met een omvangrijke restructurering. Onder zijn leiding heeft Riva Holding zich specifiek gericht op een verdere optimalisatie van haar huidige activiteiten. Naast het aansturen van de dealerbedrijven heeft hij ervaring opgedaan op het gebied van reorganisaties, acquisities en verkoop van bedrijven.

In zijn nieuwe functie zal Verhaar uiteenlopende opdrachten uitvoeren. Met zijn automotive-ervaring zal hij zich onder meer bezighouden met toepassen van de Quick Scan. Dit korte onderzoek, dat door @AVenture vaak bij klanten wordt toegepast, geeft in korte tijd een heldere analyse van de verbeterpunten in vestigingen van bijvoorbeeld dealergroepen. De automotive specialisten van @AVenture zijn beschikbaar om deze aanbevelingen te helpen realiseren.

Verhaar stelt : “Veel automobielbedrijven zullen de komende jaren de processen verder moeten optimaliseren. Klanten en importeurs stellen hoge eisen aan dealers, door concurrentie zijn de marges smal. Mede door grootschaligheid (synergie) tracht men het rendement te verbeteren. De klant heeft echter behoefte aan service en vriendelijkheid. Grote bedrijven en persoonlijke service, dat staat soms haaks op elkaar.”

Dealerbedrijven opereren volgens Verhaar in het spanningsveld tussen rendement door schaalgrootte, en lange-termijn klanttevredenheid door een goede en persoonlijke service. “Veel bedrijven denken dat ze het goed voor elkaar hebben doordat ze cijfermatig goed presteren. Maar klanten kunnen daar heel anders over denken als ze een slechte indruk hebben van de service. Met de nieuwe mogelijkheden voor voertuigdistributie in het vooruitzicht, kan dit de dealerbedrijven nog lelijk opbreken.”

Verhaar studeerde aan IVA en HEAO en werkte bij twee autoleasemaatschappijen en de ING Bank. In 1996 trad hij aan als directeur van Opeldealer THG Kerketuinen bv, toen nog onderdeel van Riva Holding bv. In 2000 werd Maarten Verhaar benoemd tot directeur van Riva Holding, met dealerschappen van o.a. Opel, Peugeot, smart, Daewoo en Nissan. In de daaropvolgende jaren concentreerde Riva Holding zich op Peugeot en aanverwante mobiliteitsactiviteiten.

persbericht d.d. 6 maart 2003