Opeldealer

Opeldealer Eef en Huub bv breidt uit door overname

De Opeldealergroep Eef en Huub bv, met een tweetal dealerschappen in de Regio Rotterdam (Ceintuurbaan en Capelle a/d IJssel), heeft op 1 september 2003 Opel Dealer Sonneveld te Berkel en Rodenrijs overgenomen. Het overgenomen bedrijf voert nu de naam Eef en Huub Berkel bv.

Na de overname werken er bij Eef en Huub totaal 100 enthousiaste collega’s en is men verantwoordelijk voor een groot deel van de Rotterdamse Regio. Eef en Huub verwacht, mede door deze overname, ongeveer 2000 nieuwe Opels en 1000 gebruikte auto’s per jaar te verkopen.

Maarten Verhaar, associate partner bij Aventure, was adviseur in het overnametraject voor de kopende partij. Naast het adviseren omtrent te voeren onderhandelingen en het op juiste wijze vastleggen van gemaakte afspraken in een koop- en verkoopovereenkomst, speelden advisering met betrekking tot aankoop van bedrijfsmatig onroerend goed en hieraan gerelateerde milieu-aspecten een grote rol.

“…Opeldealer Sonneveld te Berkel en Rodenrijs is een prachtig bedrijf en sluit naadloos aan op ons huidige marktgebied. Hierdoor kan de synergie, die wij reeds bereikten door de overname van Capelle a/d IJssel twee jaar geleden, nog verder toenemen. Daarnaast is er sprake van gigantische woningbouw in het gebied Berkel en omstreken, hetgeen onze kansen vergroot..”, aldus algemeen direkteur Jacques van Gorp, die overigens verdere acquisities niet uitsluit.

Eef en Huub voert naast haar Opeldealerschappen een professionele leasemaatschappij (Special Lease), schadeherstel en autoverhuur (Opelrent).

Maarten Verhaar begeleidde de overname voor Eef en Huub bv

Persbericht 1 september 2003